Το αρχαίο Ελληνικό βότανο που τρώνε μανıωδώς οι ξένοι αλλά οι Έλληνες αγνоούν: Αδuνατiζει, ρυθμiζει το σάκχαρо, πpоστατεύει την καρδιά

 

Βρίσκεται στην περιοχή της Μεσογείου, η τριγωνέλλα έχει αποκτήσει παγκόσμια δημοτικότητα για τη χαρακτηριστική της γεύση και τα μυριάδες οφέλη για την υγεία.


Η τριγωνέλλα είναι ένας θησαυρός βασικών θρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, σιδήρου, μαγνησίου και μαγγανίου. Οι σπόροι της τριγωνέλλας περιέχουν επίσης μια μοναδική ένωση που ονομάζεται σαπωνίνες, γνωστές για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Επιπλέον, η τριγωνέλλα είναι μια δύναμη βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β6, C και φολικού οξέος.

Ένα από τα ξεχωριστά οφέλη της τριγωνέλλας έγκειται στην ικανότητά της να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι σπόροι τριγωνέλλας μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας την πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή των ατόμων με διαβήτη ή εκείνων που κινδυνεύουν να αναπτύξουν την πάθηση.

Η τριγωνέλλα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την υποστήριξη της υγείας του πεπτικού συστήματος. Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στην πέψη και μπορεί να ανακουφίσει θέματα όπως η δυσπεψία και η δυσκοιλιότητα. Μπορεί επίσης να προάγει την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, ενισχύοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών στο έντερο.


πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιος κρατά πραγματικά το τιμόνι του Δήμου;

5ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και Πολιτισμού στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίον βιντεο

Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»: Ανοίγει η πλατφόρμα – Εως 14.500 ευρώ σε άτομα με αναπηρία